Uyanış: Büyük Selçuklu Oyuncu Kadrosu

30-04-2022 08:32
Uyanış: Büyük Selçuklu Oyuncu Kadrosu

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümü ardından tahta geçen Melikşah’ın aşkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı yolculuğu. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Büyük Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Devlete hizmet düsturu ile yetişen ve Sultan’ın fedaisi olan Sencer, sadık ve bilgili devlet adamı Nizamülmülk, Selçuklu’yu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, Melikşah’ın devlete hakim olmak isteyen hatunu Terken Hatun ve tüm entrikaların ortasında yaşanan büyük aşklar. İşte Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun büyüyen gücünün yanında artan iç ve dış düşmanları ile mücadele eden Melikşah’ın hayatını ele alan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve rolleri:

 

Not: Uyanış: Büyük Selçuklu oyuncuları isimleri gerçek hayattaki ve dizideki isimleri ile beraber verilmiştir. 

Buğra Gülsoy - Sultan Melikşah

 

Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun 3. Hükümdarı, Sultan Alparslan’ın kabiliyetli ve cesur oğlu, devleti uğruna evladından vazgeçen kudretli bir baba. Selçuklu Devleti’ni en parlak dönemine ulaştıran tecrübeli sultan. İmparatorluğun sınırlarını Anadolu’dan Umman’a, Kafkasya’dan Hindistan önlerine kadar ulaştıran, Batınilerin amansız mücadelesinin kahramanı, Sultan Melikşah


Ekin Koç  - Ahmet Sencer

Ekin Koç  - Ahmet Sencer


Selçuklu Devleti’nin keskin zekası ve savaşçı ruhu ile kutlu sırrı ve en cesur kahramanı. Nizamülmülk’ün elinde yetişmiş, devletin yiğitleri arasına katılmış, tarihin seyrini değiştiren efsanevi kahraman. Melikşah’ın devleti uğruna herkesten gizlediği, Başulu Hatun’dan olma oğlu, Kınık Obası beyi. 


Hatice Şendil  - Terken Hatun

Hatice Şendil - Terken Hatun

Melikşah’ın eşi. Melikşah’a olan dillere destan aşkının yanında hırs, tutku ve entrika dolu bir hanım Sultan. Kısa süre de olsa sarayın baş hatunu olup Sultan Melikşah tarafından azledilmiş, oğlunun veliaht olarak atanması ve devleti yönetme arzusu için sarayda türlü entrikaları çevirmiş tehlikeli ve mücadeleci eş. 


Gürkan Uygun  - Hasan Sabbah


Sarayda elçilik vezifesinde de bulunmuş bir Batıni casusu. Haşhaşi fedai tarikatının kurucusu ve ilk lideri. İkna gücü ve fedaileri ile korku salan, kurduğu istihbarat ağı ile insanların zaaflarından faydalanarak güçlenen suikastçı bir lider. 


Sevda Erginci  - Turna Hatun



Güzelliği dillere destan, hünerli şifacılığı ile bilinen, güzel huyu ile herkese kendini sevdiren Türkmen kızı. Ahmet Sencer ile destansı bir aşk yaşayan, önce sevgilisi sonra dini nikahlı eşi olan, İlteber Bey’in kızı. 


Mehmet Özgür  - Nizamülmülk 



Çağrı Bey’in, Alparslan’ın, Melikşah’ın veziri. Sultan Melikşah ve devletin hacesi, Sencer’i yetiştiren ve devlet sırlarına hakim olan bir siyasetçi. İsmi ile müsemma, devlet düzenini sağlayan kişi, Büyük Selçuklu bürokrasisinin kalbi. 

Sezin Akbaşoğulları  - Zübeyde Hatun


Büyük Selçuklu İmparatorluğu Sultanı Melikşah’ın eşi, Berkyaruk’un annesi. Kocası Melikşah üzerinde etkili olmuş, Terke Hatun’un yerine geçmiş ve sarayın yeni baş hatunu olmuştur. 


İlker Kızmaz  - Arslantaş



Büyük Selçuklu emiri. Nizamülmülk tarafından İsmaili lideri Hasan Sabbah’ı ortadan kaldırmak için komutasındaki büyük bir ordu ile Alamut Kalesini kuşatmaya gönderilmiş ancak kuşatma başarısızlık ile sonuçlanmıştır. 


Bülent Alkış  - Ömer Hayyam



Şair, matematikçi, çağını aşarak evrenselliğe ulaşmış bir bilim insanı. Melikşah’ın isteği ile Celali takvimini hazırlamış, astronomi konusunda da dünyanın önde gelen bilim insanları arasına girmiştir. Aynı zamanda da Sultan Melikşah’ın danışmanı. 


Leyla Feray  - Gevher Hatun



Sultan Melikşah’ın oğlu Muhammed Tapar’ın eşi, Selçuklu hükümdarı II. Kılıçarslan’ın kızı, Büyük Selçuklu Sultanı II. Mahmut ile Süleyman Şah’ın annesi.


Mehmet Bozdoğan  - Tacülmülk



Kendisine rakip olarak gördüğü Nizamülmülk aleyhine çalışmalar yürüten Büyük Selçuklu İmparatorluğu veziri. Sultan 1. Melikşah’ı Nizamülmülk aleyhine kışkırtmaya çalışarak gözden düşmesini isteyen, Melikşah tarafından azledilmek istenen ancak Nizamülmülk’ün ölümünden sonra vezir tayin edilen bürokrat. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.