Okçuluk Kıyafetleri

03-09-2022 10:55
Okçuluk Kıyafetleri
Modern Okçuluk Kıyafetleri Nelerdir?

Modern okçuluk kıyafetleri tişört veya forma, eşofman, spor ayakkabısı ve tercihe bağlı olarak gözlük, şapka veya siperliktir. Modern okçulukta önemli olan, okçunun kendi aksesuarları haricinde üstünün rahat olması, kurallara uygun olması ve elbette atışına engel teşkil etmemesidir. Çok bol bir tişört istemsiz olarak kirişin yolunda kalarak atışa engel olabileceği gibi, dar bir pantolon da konsantrasyonumuzdan yiyerek başarımıza engel olacaktır. Tüm yarışma talimatlarına Türkiye Okçuluk Federasyonu talimatları sayfasından, kıyafetle ilgili kısımlara ise aynı sayfadaki Okçuluk Yarışma Talimatından (madde 17) erişebilirsiniz.

Geleneksel Okçuluk Kıyafetleri Nelerdir?

Geleneksel okçuluk kıyafetleri, yarışmalar için ülkemizde Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu talimatlarınca belirlenmiş olan kriterleri esas alarak belirtmek gerekirse, erkeklerde geleneksel börk, göynek (gömlek yerine), şalvar, kuşak, tercihen dolama veya zıbın, kemer, çizme veya çarık ve kolçak; kadınlarda ise börk yerine başlık olabilecek şekilde aynı maddeler geçerlidir. Tek dikkat edilecek husus, alınan karar doğrultusunda siyah, gri ve kül rengi tercih edilmemelidir. TGTOF tarafından yayınlanan maddelere buradan ulaşabilirsiniz.

Okçuluk Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Okçuluk kıyafeti alırken en başta dikkat edilecek konu kurallara aykırı bir şey almamaktır. Musabaka ve antremanda farklı önceliklerimiz olacağından buna da dikkat etmek gerekmektedir. Yasaklı bir kıyafet giymemek gerektiği gibi, yasak olmasa da kendi atışımıza veya takım arkadaşımız veya rakibimize engel olabilecek tarzda seçimler de yapmamalıyız. Atışa odaklanmamız bir numaralı önceliğimiz olmalıdır. Bunu yaparken de elbette kendimizi rahat hissetmemiz ve beğenmemiz de etkendir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.