Sinema Dünyasının En Beğenilen Okçu Filmleri

20-06-2022 16:48
Sinema Dünyasının En Beğenilen Okçu Filmleri
Ok ve yay aracılığıyla belirlenen bir noktayı vurmayı hedefleyen okçuluk, en köklü spor dallarından biridir. Kökeni insanoğlunun avcılık zamanlarına dayanan bu spor günümüzde olimpiyatlara kadar gelmiştir. Bu denli uzun bir geçmişi olan okçuluğun özellikle savaş ve tarih filmlerine etkisi büyüktür. Sinema dünyasının en beğenilen okçuluk filmleri ise şunlardır:

   
Açlık Oyunları (The Hunger Games)
  
açlık oyunları

Suzanne Collins’in romanından sinemaya uyarlanan Açlık Oyunları, 2012 yılında seyircilerin beğenisine sunulur. Filmin konusu kıtlık ve kuraklık sonucunda kurulan Panem adlı ülkede düzenlenen açlık oyunlarıdır. Bu oyunlar; 12 farklı eyalette 24 yarışmacı ile oynanarak rekabeti ve aksiyonu beraberinde getirmiştir. Kura ile belirlenen oyuncular hayatta kalabilmek için ok ve yay ikilisini tercih etmiştir. Bir yandan okçuluğu öne çıkarırken bir yandan da bilimkurgu ve aksiyonu gözler önüne seren bu filmin oyuncuları Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence, Woody Harrelson ve Josh Hutcherson’dır.

Cesur (Brave)

cesur filmi

2012 yılında seyircilerin beğenisine sunulan Cesur, ailenizle birlikte izlenebilecek bir animasyon filmidir. Filmde en fazla öne çıkan karakter Merida adlı okçu bir prensestir. Merida’nın İskoçya lordlarına baş kaldırırken başından geçen konuları macera dolu bir şekilde yansıtan bu filmin yönetmenleri Mark Andrews ve Brenda Chapman’dır. Aynı zamanda okçu prenses Merida’yı Türkçe dilinde Beren Saat seslendirmiştir.

Okların Savaşı (War of the Arrows)

okların savaşı

Okçu filmleri arasında etkili sahneleri olan Okların Savaşı, 2011 yapımlı bir Kore filmidir. Çin’in Kore tarafından istila edilmesinin ardından bir abinin kardeşinin peşinden gidişini ve mücadelesini konu alır. Aksiyon ve maceranın bol olduğu bu filmde döneme ait en etkili savaş araçları ise ok ve yaydır.

Robin Hood

robin hood filmi

Robin Hood; dönemin yoksulluk, yozlaşma ve krallığına karşı isyan çıkaran ve yoksulların arkasında duran bir karakterdir. Başrolün büyüleyici bir şekilde ok ve yay kullandığı bu filmde kıyasıya mücadeleyi izlemek mümkündür. 2010 yapımlı olan bu filmde Robin Hood, özgürlüğün sembolü olarak akıllara kazınmıştır.

Çin Seddi (The Great Wall)

2016 yılında seyircilerin beğenisine sunulan aksiyon filmi Çin Seddi, Zhang Yimou tarafından yönetilmiştir. Bu filmde savaşçıların amacı baturu bulup Avrupa’ya götürmektir. Fakat bu sırada karşılaştıkları doğaüstü yaratıklara karşı mücadele vermek zorundadırlar.

Okçuluk temasını gördüğümüz diğer filmler ise şunlar:

Yüzüklerin Efendisi - Legolas

okçu legolas

Yakışıklılığı ve üstün ok atma becerisiyle dikkat çeken 3. çağın en güçlü elf okçularından Legolas Yüzüklerin Efendisi'nin öne çıkan karakterlerinden biridir. Legolas, keskin nişancılığı ve diğer birçok Elf maharetleriyle Kardeşliğe büyük hizmet sunmuştur.

Cüneyt Arkın Filmleri

cüneyt arkın okçuluk
Korksuzu Cengaver, Battal Gazi gibi filmlerde "olağanüstü" ok atma sahneleri ile dikkat çeken Cüneyt Arkın, Tunç Okçuluk'un kuruluşunda ilham kaynağımız.


Avengers - Hawkeye

avengers hawk eye


Avengers serisinin kaderi henüz bilinmeyen kahramanlarından Hawkeye hakkında 2 iddia var: Ya öldü ya da ailesinin yanına döndü. Zira kahramanlar her fırsatta onu evinden alıp şahin gözleriyle düşmanları avlamasını bekliyorlardı. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.